menu

PĚŠÍ TRASY NA AZORÁCH

Azorské ostrovy jsou rájem pro turisty. Ať už pěšky nebo na kole, vždy se vrátíte z výletu po ostrově s nádhernými zážitky. Skaliska, rokle, hory, údolí, laguny, to vše zahaleno do svěží zeleně květin, tují, cypřišů a araukárií. Pohledy, které se vám cestou otevírají, zůstanou navždy uvnitř vaší mysli, i když si zrovna zapomenete fotoaparát. Podobně jako na ostrově Madeira jsou levády, zde na Azorských ostrovech je řada pěších stezek, které jsou dobře značené a díky kterým můžete objevovat zdejší čarikrásnou přírodu.

 
OSTROV SAO MIGUEL

Lago do Fogo  - 12,6 km

– krásná túra podél levády přes krásná údolí s výhledy na pobřeží vede až jezeru Lago do Fogo, které se nachází uprostřed kráteru a ke kterému se dá dostat pouze pěšky.

 

Sete Cidades - 14,5 km

- tato trasa vede po obvodu kráteru Sete Cidades, který je dlouhý 12 km a zavede Vás také do vnitrozemí kráteru, kde se nachází dvě jezera a vesnička Sete Cidades a odkud Vás pak odveze zpět taxi do Vašeho hotelu.

 

Furnas – 10 km

- trasa vede kolem sopečného kráteru a jezera Furnas, kde uvidíte, jak zdejší obyvatelé vaří vyhlášené jídlo „cozido“ přímo v teplé zemi. Dále si prohlédnete zdejší botanickou zahradu Terra Nostra s exotickými květinami, termální horké prameny.

 


 

OSTROV SAO JORGE

Faja dos Cubres – 15,5 km

- tato trasa vede z pohoří do vesničky Faja dos Cubres na severu ostrova a zavede Vás do přírodní rezervace Faja de Caldeira do Santo Cristo s překrásnou podmořskou jeskyní. Cíl naší cesty, vesnička Faja dos Cubres je izolované místo pod úbočím hor, kde se nachází několik domků a žije zde pár rodin. Odtud je také možné vidět panorama ostrova Graciosa. Zpět transfer taxíkem do hotelu. 

 

Pico das Caldeiras - Fajã do Ouvidor – 15,2 km

- tato trasa vede po centrálním hřebenu ostrova s nejvyšším vrcholem Pico da Esperanca v nadmořské výšce 1053 m, odkud je možné pozorovat celý ostrov Sao Jorge i další z centrálních ostrovů Terceira, Graciosa, Pico a Faial. Vegetace, která pokrývá svahy této hory, je bujná a zelená, svými barvami umocňuje nádheru krajiny.

 


 

OSTROV FAIAL

Capelinhos – 15,7 km

- trasa vede kolem kráteru, lemujícím trsy hortenzií, kapradin, jalovci a endemickými stromy faias. Tento útvar je považován za chráněnou přírodní rezervaci. Dále pokračujeme k místu poslední erupce na Azorách z roku 1957, Capelinhos.

 


 

OSTROV PICO

Výstup na horu Pico – 14,5 km

- trasa vede po straně vulkánu, odkud se Vám nabídnou překrásné výhledy v závislosti na tom, jak vysoko zrovna budete. Tajemný vulkán přioděný do věčného obláčku se svými 2351m je výzvou i pro opravdové horaly. Pohled z jeho vrcholu nabízí fantastické panorama celého ostrova včetně ostatních ostrovů střední skupiny souostroví Azor.